divendres, 16 de març del 2018

Xerrada d'un GAMER professional



El  divendres, 9 de març de 2018, va venir el tiet de l’Avril, el Mario, a fer-nos una xerrada sobre els vídeojocs. Ell és “gamer” de PC i treballa creant i testejant videojocs i nosaltres som la classe dels “gamers” i informàtics!
Ens va explicar què és un “gamer”, la història dels videojocs, què es necessita per fer un videojoc, a què juga ell a l’ordinador i què ha aprés amb els videojocs.
El primer que ens va dir és que la paraula més important d’un joc és GAME OVER, que és quan s’acaba o t’eliminen, superar-lo i arribar al final és el més important.
Una cosa que ens va quedar clara va ser: “ser gamer no és entretenir-se i deixar el joc a mitges.” Jugar a videojocs és seriós, no són només per distreure’s, mentre mires la TV o parles amb algú… són per jugar concentrats en el joc!!! Per jugar bé, els videojocs s’han de viure.
Ens va dir que de jove era un privilegiat per tenir un ordinador a casa, el tenia per la feina i per les nits jugava de 10 a 12 de la nit. Diu que per ser bo s’ha de jugar una mica cada dia, però no massa!! Ell porta jugant a vídeojocs des dels 24 anys. Abans havies de jugar tu sol amb la màquina, als anys 90 es va crear el “multiplayer” i això va fer que els jocs fossin mes divertits perquè podies anar a casa d’un amic i jugar junts. El 2001, Internet va canviar-ho tot, es va crear el concepte “online”: ara podies jugar amb els teus amics, i desconeguts, a través del teu ordinador sense sortir de casa teva!!
El Mario ens va parlar de diferents tipus de vídeojocs per PC: 2dimensions i 3dimensions, estratègia, simulació, sniper, aventura gràfica, arcade… A ell li agraden els jocs com el Doom, Word of Wordcraft (WOW), etc… que són aventures gràfiques on has d’anar eliminant (matant) personatges dolents. Com que són violents només pots jugar si tens més de 16anys. Però els vídeojocs, també aquests, ens poden ensenyar moltes coses:
·   Resiliència. Adaptar-se i aprendre dels errors, com quan superes els GAME OVER.
·   A treballar en equip i coordinar-se. Vam veure un vídeo d’un cop que, per matar a la Donzella Vígia es van haver de coordinar 20 persones durant molts minuts!
·     A perdre la por, superar-se i ser constant. En aquests jocs comences sent un personatge sense res, ni tan sols roba, i vas evolucionant quan guanyes partides amb els premis que et donen.
·      A compartir i ser generós. De vegades guanyes un premi que és molt “guai” i t’encanta però saps que un company teu el necessita perquè té pitjor personatge, així que li dones, pel bé de tot l’equip.
Per últim, ens va dir que per fer un joc d’ordinador és necessiten moltíssimes persones, no només informàtics. Es necessiten escriptors per fer un guió de la història, dibuixants i dissenyadors, músics, matemàtics, físics, programadors, testejadors (els que proven els jocs i troben els errors per a millorar-los)... Però, per sobre de tot, es necessiten SOMIADORS que són els que tenen idees i comencen la creació.


 
Moltes gràcies per la teva xerrada Mario, va ser molt interessant!
Classe de 4t A - Gamers i informàtics

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada