dijous, 18 d’octubre del 2018

El nom de les classes: Tots som immigrants!


Ja hem començat 6è amb moltes ganes tots i totes per aventurar-nos en aquest últim any a la nostra escola.
En el primer dia ens vam ordenar i vam apuntar els dies de les sortides, entre d'altres coses, i uns dies més tard vam començar el tema de la Població, tot fent grups de tres (excepte un que era de quatre). Amb aquest centre d'interès hem après nous significats de paraules com ara: immigració, emigració, natalitat, mortalitat, creixement natural, saldo migratori, creixement real, cens, etc.. També hem fet piràmides d’edats a base d'unes dades i després les hem comparat; per exemple, hem comparat la piràmide d’edats de Catalunya amb la de l'Índia o amb la d’Espanya.

A castellà, vam escoltar dues músiques que parlen del tema dels immigrants i de les persones que es refugien de la guerra:  Papeles mojados de Chambao i Cantares de Joan Manel Serrat, que surt d’un poema d'Antonio Machado.

Per acabar van venir dues mares: l'Edith i la Julia, que van néixer al Perú i van emigrar d'allà per venir a viure aquí. Ens van explicar com van canviar les seves vides quan van venir aquí, com va ser el seu viatge... Tot molt interessant!

Ens ha agradat treballar aquest tema perquè hem après a treballar en grup, també és menys avorrit aprendre de forma divertida, hem après molt sobre coses econòmiques i també molta gent ha fet amics nous o ha après a treballar amb gent nova. Ens hem adonat que tots tenim en algun dels nostres avantpassats algun immigrant, que no va néixer aquí.


Adrià
6è B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada